lørdag den 20. oktober 2007

Afgiftning

Jeg har haft det oppe og vende før her...Jo, så blev det vedtaget, at afgiften på sukker, nikotin og alkohol skal stige, og det er måske i sig selv ikke noget at brokke sig over, medmindre man er forbruger af disse varer! Men jeg havde nu set, at man på een eller anden smart måde kunne sætte prisen på andre sunde varer ned! Men nej! Vi skal for guds skyld ikke være smarte eller gøre det nemt for den grønlandske befolkning at leve sundt og giftfrit. Jeg giver både det ene og det andet politiske parti ret i, at det bliver en bestemt befolkningsgruppe, det går ud over, men jeg er næsten (kun næsten) overbevist om, at man kunne have strammet lidt her og løsnet lidt der og stadig have hentet lidt penge ind til landskassen. Jeg er klar over at der ikke er afgifter på grønlandsk lamme/fårekød, sælkød, fisk og rejer fra landets egen produktion og så videre, men et eller andet sted er det himmelråbende åndsvagt, at man kun tager og ikke giver! Vi, der kan undvære både nikotin, alkohol og sukker (eller ihvertfald noget af det) kommer nok i den store sammenhæng ikke til at mærke det, men hvad med børnene, hvor både far og mor drikker dagligt/ofte, samtidig med at begge ryger?? Ja, jeg spørger bare. Kunne de penge der bliver taget ikke gives til prisnedsættelse på sund mad?? Og måske kunne politikerne kikke lidt på deres fede lønsedler og spørge sig selv om, de virkelig er deres løn værd.. (De skal nok få råd til både havannacigaren, whiskysjussen og den fine chokolade til kaffen med deres løn)

5 kommentarer:

Dudi sagde ...

Savner noget brok. Altså Dorthe, det kan da ikke være fryd og gammen det hele..... Er du helt holdt op med at brokke dig. Der må da være noget at brokke sig over. Vejret, den globale opvarmning, myggene, prisstigninger eller andet.

Tanterne, Charlotte sagde ...

Jeg fik øje på dit link til denne brokke-blog, og måtte lige læse lidt.
Og nej hvor er du skarp. Det er brok, men brok der er værd at læse.
Men når du skrev sidste gang for et år siden er der måske ikke så meget mere at komme efter her?

Tanterne, Charlotte sagde ...

Jeg fik øje på dit link til denne brokke-blog, og måtte lige læse lidt.
Og nej hvor er du skarp. Det er brok, men brok der er værd at læse.
Men når du skrev sidste gang for et år siden er der måske ikke så meget mere at komme efter her?

Dorte Vangsø Simonsen sagde ...

hej igen
ja jeg har lige værte på din anden blog. Hvor er det genialt med en brokke-blog(:
jeg selv brokblogger i min almendelige blog, måske til gene for sarte sjæle????
vedr. dit brok indlæg, - ja jeg er absolut helt enig. Desauden er jeg eninge i de andres kommentar om at det er længe siden at du har brokket dig, - køre det virkeligt så godt for dig(:
kh Dorte Maniitsoq

Dortheivalo sagde ...

Jo, Dorte..det kører da rimeligt for mig, men som i alle andres liv er der altid noget som kunne blive lidt bedre og gerne hele tiden og det kunne jeg snildt brokke mig over i en uendelighed og gå i totalt selvsving over..gør det faktiske i perioder, men jeg forsøger faktsisk meget bevidst at holde igen, så jeg ikke ender som en anden gammel mavesur kone, der glemmer alle de positive og gode ting i mit liv. Jeg lader brokkeriet kører "indenbords" et par dage og ser tiden lidt an inden jeg vælter ud med det offentligt (her, overfor manden eller på arbejdet) Der skal være en vis rimelighed i brokkeriet, synes jeg, men I er alle mere end velkomne til at skrive, komme med provokationer, debatoplæg og meningsudveksle for jeg synes faktisk det er hyggeligt og givende at høre andres meninger for det er gavnligt og givtigt, såååååh...kom an